Puntpaprikasoep

Nu toch weer de wat koudere dagen eraan komen, is het altijd heerlijk om met een dekentje en een kopje soep de bank op te duiken. Een keer wat anders dan de normale tomatensoep, de puntpaprikasoep. Wat nog lekkerder is, is dat deze soep binnen een half uurtje op tafel staat.

Ingrediënten:

  • 2 puntpaprika’s
  • 3-4 tomaten
  • 1 liter bouillon (groenten)
  • 1 knoflookteentje
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl peterselie
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de paprika, tomaten, ui en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook.

Voeg na een paar minuten de paprika en tomaat toe. Bak dit even mee en voeg dan de bouillon en kruiden toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer.
Eventueel kun je een lekkere club sandwich serveren bij de soep.

Extra: doe een scheutje room in de soep voor een extra romige soep.

Deel op Facebook Verstuur per mail