Sintcake!

Het is bijna zover! Kun jij nog heel eventjes wachten? 5 december is in aantocht en dat kan natuurlijk niet zonder al dat lekkers! Duik de keuken in en maak deze heerlijk, maar eenvoudige sintcake! Bereid met een vleugje speculaaskruiden en pepernoten om die lekkere sinterklaastwist er aan te geven!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram roomboter (Kaashandel van der Duin)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 8 gram vanille suiker
  • 4 eieren (Kaashandel van der Duin)
  • 600 ml melk
  • 180 gram suiker 
  • 100 gram pepernoten (Wim Rijkens Banket)

Hoe maak je het?

  1. Klop de suiker en boter tot een romig mengsel. Voeg daarna de vanillesuiker toe en 1 voor 1 de eieren, laat het beslag ze helemaal opnemen.
  2. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe maar doe dit niet in 1 keer!
  3. Voeg de speculaaskruiden toe en het beslag en meng dit goed. (Tip: je kan de pepernoten eerst kapot slaan als je dit makkelijker vindt)
  4. Doe het beslag in het cakeblik en strooi er nog wat pepernoten overheen.
  5. Bak de cake op 55 – 65 minuten op 160 graden.

Geniet van je sinterklaasavondje met de heerlijke cake!

Deel op Facebook Verstuur per mail